Het beplantingsplan

Vorige fotoVolgende foto

Om de tuin het hele jaar door interessant te houden, adviseert Herman ter Meer planten die afwisselen in hoogte, vorm, kleur en bloeitijd. Plus een mooie verdeling tussen bladverliezende en groenblijvende beplanting. Ook houdt hij de maat van eenmaal volwassen planten scherp in de gaten. Bomen, coniferen en sommige struiken worden gauw te groot en nemen dan te veel licht weg.

Tevens worden de materialen uitgekozen. Dat is tegenwoordig niet gemakkelijk door het enorme aanbod ervan. Alleen al voor steenverhardingen zijn er veel verschillende soorten zoals de klassieke grindtegel, klinkers in alle soorten en maten, cobblestones, borderstones, getrommelde keien, grind, etcetera. Ook houtmaterialen zoals vlonders, schuttingen en pergola's. Overigens merkt u dat Herman ter Meer van alle markten thuis is.

In het beplantingsplan krijgt ook het aspect onderhoud' zijn aandacht. De natuur laat zich immers maar moeizaam beteugelen. Hoeveel tijd wilt u eigenlijk besteden aan tuinieren? Tuinen met veel verhardingen en/of vlonders zijn relatief onderhoudsarm; bloementuinen met veel gras en borders arbeidsintensief. Tja, zo'n eerste (vrijblijvend) gesprek is knap vermoeiend, maar u heeft er natuurlijk wel wat voorover om uw droomtuin te realiseren.

Na zo'n eerste gesprek maakt Herman ter Meer het ontwerp op basis van de functie, de vormgeving en het beplantingsplan, en niet te vergeten uw budget. En als u de opdracht heeft gegeven stroopt Herman ter Meer zijn mouwen op om uw droomtuin te realiseren.